LHC bröt dystra sviten mot Växjö

Linköping hade förlorat samtliga matcher mot Växjö den här säsongen. På onsdagen bröt de den dystra sviten. - Vi spelar mycket bättre än vad vi har gjort tidigare, säger LHC:s Jonas Junland till C More efter 2-0-segern. Det var två formstarka lag som gjorde upp i Linköping i SHL-ishockeyn.(TT)
Publicerad 25 februari 2015

Det var två formstarka lag som gjorde upp i Linköping i SHL-ishockeyn. Hemmalaget hade fyra raka segrar i bagaget och ställdes mot Växjö, som kunde kontra med fem raka segrar. Bortalaget hade dessutom ett rejält pluspsyke mot just Linköping: Växjö hade nämligen vunnit samtliga matcher (fyra) mot LHC under pågående säsong.

Tillställningen blev jämn och mållös fram till den tredje perioden. Mycket tack vare Växjös formtoppade målvakt Cristopher Nihlstorp som spikade igen kassen.

””

Först fyra minuter in i den tredje perioden kunde Linköping spräcka Nihlstorps nolla sedan dansken Nichlas Hardt lyckats lirka pucken i mål. Nihlstorp hann göra 224 raka spelminuter (han har dock vilat enstaka matcher under sviten), vilket är nytt inofficiellt rekord i SHL, innan Hardt spräckte nollan.

Med åtta minuter kvar skickade Jonas Junland (poäng för femte raka matchen) in en projektil till 2-0 för Linköping, vilket också blev slutresultatet.