Leksand tvingas till kval

Leksand tvingas till kvalspel för att klara sig kvar i SHL. Krislaget tappade ledningen mot topplaget Frölunda när det återstod fyra sekunder av matchen. I straffläggningen vann Göteborgslaget med 5-4. Klassiska Leksand har en mycket tung månad bakom sig.(TT)
Publicerad 28 februari 2015

Klassiska Leksand har en mycket tung månad bakom sig. Under februari har laget bara spelat ihop tre poäng på tio omgångar.

I fredags lämnade tränaren Andreas Appelgren båset och lämnade plats för Sjur Robert Nilsen. Då fanns det fortfarande en liten chans att undvika kvalspel.

Frölunda började bäst och tog ledningen i den första perioden genom Anton Blidh. Leksand verkade då nästan yrvaket och spelade mycket osäkert. Två poäng på bara nio omgångar hade satt sina spår. Men Leksand samlade mod och kraft och kvitterade genom Patrik Cehlin. Det tände hoppet i bottenlaget. Masarna började anfalla och vågade ta initiativ.

Ritola lämnade

Det gav utdelning när Frölundas annars duktiga målvakt Linus Fernström slog ut en puck vårdslöst mitt framför den egna kassen. Hemmaspelarna tog hand om pucken. Några snabba passningar och pang så hade Mattias Guter gett Leksand ledningen.

I den andra perioden tvingades Mattias Ritola, en av hemmalagets viktigaste spelare, lämna isen efter en skada. Men den nya Leksandstränaren Sjur Robert Nilsen lyckades stuva om i femmorna.

David Åslin ökade på Leksands ledning till 3-1 i den tredje perioden. Då vaknade Frölunda och pressade tillbaka Leksand.

Frölunda jagade

Pressade av jakten på andraplatsen stänkte Frölundas Mattias Janmark och Anton Blidh in varsitt mål och kvitterade.

Hockeytemperaturen i Dalarna ökade rejält när Leksand en halv minut senare tog ledningen igen. Efter det samlade sig hemmaspelarna för att försvara ledningen. Det fungerade fram till fyra sekunder före slutsignalen. Frölunda kvitterade igen genom Andreas Johnson.

Frölunda vann senare straffläggningen. Andreas Johnson var den enda spelare som satte sin straff. Därmed tar Frölunda ett litet grepp om andraplatsen med två omgångar kvar.