TT-Sport

Larsson hyllade Toivonen efter historiskt mål

TT-Sport Artikeln publicerades

Landslagsmittfältaren Sebastian Larsson gjorde karriärens första allsvenska mål 3-0-segern hemma mot Häcken. Efter matchen hyllade han Ola Toivonen som nyligen slutat i landslaget. - Härligt för honom att de två sista åren förmodligen blev hans mest lyckosamma, säger Larsson.(TT)

I tisdags meddelade Ola Toivonen, 32, att han tackar nej till spel för det svenska herrlandslaget och under fredagen blev det klart att anfallaren flyttar till Australien och Melbourne Victory.

Landslagsmittfältaren Sebastian Larsson, 33, som länge spelade med Toivonen i Blågult hyllade anfallaren efter AIK:s 3-0-seger mot Häcken.

– En god vän, en duktig spelare som fått ut otroligt mycket i sin landslagskarriär de två senaste åren. Det blir någonting att bita i för oss. Att ersätta honom, hans samarbete med "Mackan" (Marcus Berg). All kredd till honom, han har varit med i landslaget i elva år och alltid funnits där och bidragit, säger Sebastian Larsson.

Med ett mål, en assist och en missad straff var Larsson inblandad i det mesta när AIK körde över Häcken (3-0). Frisparksmålet i den 27:e minuten var hans första i allsvenskan någonsin sedan han i somras flyttade hem till Sverige efter en lång karriär i England.

– Vi tar kommandot ganska tidigt. Det skönaste i dag var nästan att vi visar att vi kan möta ett annat typ av motstånd. Vi var klart värda att leda med tre bollar i paus, säger han.

Nästa vecka samlas landslaget igen för första gången sedan VM i Ryssland, för träningslandskamp mot Österrike i Wien på torsdag och Nations League-möte med Turkiet på Friends arena fyra dagar senare.