"Overklig" frispark bakom Häckens seger

Alexander Jeremejeff skyfflade in 2-0 för Häcken mot Sundsvall men även han tyckte att Paulinhos frispark var eftermiddagens godbit. - Overklig faktiskt, säger han. I förra omgången av fotbollsallsvenskan öste de in mål.(TT)
Publicerad 19 augusti 2018

I förra omgången av fotbollsallsvenskan öste de in mål.

När Gif Sundsvall, som slog Trelleborg med 6-1, tog emot Häcken, som gjorde 5-0 på Djurgården, var det bortalaget som konserverat formen bäst och vann med 2-0.

Matchen på NP3 arena var tempolös och händelsefattig - tills Häcken fick en frispark från cirka 25 meter i slutet av första halvlek. Den skruvade skytteligaledaren Paulinho in i Sundsvallsmålvakten William Eskelinens vänstra kryss.

Knappt tio minuter in i andra halvlek utökade Alexander Jeremejeff Häckens ledning till 2-0 sedan bollen hamnat framför hans fötter efter en hörna, och gästerna hade sedan kontroll på matchen.

””

I den 87:e minuten fick Sundsvall chansen att ordna en spännande avslutning men Maic Sema slog straffen, som Linus Hallenius ordnade, i ribban. Därmed kunde Häcken hålla sin åttonde allsvenska nolla den här säsongen.

Segern innebär att Göteborgslaget passerar Sundsvall i tabellen.