TT-Sport

Kalmar jagar viktiga poäng i Malmö

TT-Sport Artikeln publicerades

Kalmar jagar poäng för att slippa kvalspela för nytt allsvenskt kontrakt. I dag väntar Malmö FF på bortaplan. Med tre omgångar kvar att spela har Kalmar fem poäng ner till Falkenberg på den allsvenska kvalplatsen.(TT)

Med tre omgångar kvar att spela har Kalmar fem poäng ner till Falkenberg på den allsvenska kvalplatsen. En seger i eftermiddag mot Malmö FF på bortaplan skulle ge smålänningarna lite andrum och kanske till och med ett säkrat nytt kontrakt om Falkenberg förlorar mot jumbon Åtvidaberg på söndagen.

Nilsson tillbaka

Kalmar har dock endast tagit nio poäng på bortaplan denna säsong och åkte på två raka förluster innan landslagsuppehållet. Marcus Nilsson är tillbaka i startelvan efter sin hjärnskakning i slutet av augusti. Mittbacken gjorde ett försök att spela mot Norrköping den 11 september men fick utgå.

– Vi ska försöka ta så många poäng vi kan där nere, säger Nilsson, som spelar med ett specialskydd på huvudet, till Barometern.

Champions League-laget Malmö FF jagar främst fjärdeplatsen i tabellen. En placering som kan ge Europaspel om topp tre vinner svenska cupen i vår - om inte MFF gör det på egen hand.

"Snack om placeringar"

– Det finns en fortsatt möjlighet till i varje fall fjärdeplatsen. Den kan visa sig vara tillräcklig. Men det har varit mycket snack om placeringar och det kan ha tagit bort fokus från det vi måste prestera, säger tränaren Åge Hareide till klubbens hemsida.

Vänsterbacken Yoshimar Yotún och mittbacken Rasmus Bengtsson är avstängda i hemmalaget. Pa Konate och Felipe Carvalho tar deras platser i MFF-startelvan.

I Kalmar saknas mittfältaren Rasmus Elm (sjuk), försvararen Ludvig Öhman (avstängd) och Jonathan Ring (skadad).

Startelvor:

Malmö FF (4-4-2): Johan Wiland - Anton Tinnerholm, Karí Árnason, Felipe Carvalho, Pa Konate - Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Tobias Sana - Markus Rosenberg, Nikola Djurdjic.

Kalmar (4-4-2): Ole Söderberg - Emin Nouri, Marcus Nilsson, Markus Thorbjörnsson, Viktor Agardius - Tobias Eriksson, Ismael, Viktor Elm, Romário - Marcus Antonsson, Papa Diouf.