Island missade chansen att knipa VM-platsen

Efter att Islands fotbollsdamer sensationellt bortaslog Tyskland i VM-kvalet hade laget chansen att knipa direktplatsen till VM mitt framför ögonen på just Tyskland. Men då krävdes ännu en seger när Island tog emot fotbollsjätten på hemmaplan inför en fullsatt arena i Reykjavik.(TT)
Publicerad 1 september 2018

Island stod emot i 42 minuter innan Potsdam-anfallaren Svenja Huth till slut fick hål på den lilla önationen. Tyskland skapade betydligt fler lägen än Island och Huth fastställde även slutresultatet till 2-0 i den 74:e minuten.

Det var Islands första förlust i kvalet och Tyskland kliver därmed förbi upp till direktplatsen till VM i Frankrike. Island har dock fortfarande chansen att gå till sitt första världsmästerskap någonsin, men vägen är betydligt längre. I den sista omgången möter man grupptrean Tjeckien - seger där och Island får, om man är en av kvalets fyra bästa tvåor, spela playoff om den sista VM-platsen.

En annan, högst osannolik, möjlighet är att Tyskland förlorar sista matchen mot gruppjumbon Färöarna samtidigt som Island vinner mot Tjeckien. VM-kvalet avgörs på tisdag.