TT-Sport

Halfvarsson opereras

TT-Sport Artikeln publicerades

Calle Halfvarsson ställer in resten av skidsäsongen. Landslagsåkaren ska operera bihålorna. "Det känns såklart surt att ställa in säsongen när det är så många fina tävlingar kvar att åka. Samtidigt känns det skönt att få en chans att bli kvitt bihåleproblemen som stört mig så länge.(TT)

Calle Halfvarsson ställer in resten av skidsäsongen. Landslagsåkaren ska operera bihålorna.

"Det känns såklart surt att ställa in säsongen när det är så många fina tävlingar kvar att åka. Samtidigt känns det skönt att få en chans att bli kvitt bihåleproblemen som stört mig så länge. Ska jag göra en operation är denna tid på året den bästa. Jag siktar på att vara igång med bra träning igen under maj månad", säger Halfvarsson i ett pressmeddelande.

Calle Halfvarsson inledde säsongen strålande med bland annat två världscupsegrar före juluppehållet som gav honom ledningen i världscupen.

Han drabbades sedan av förkylning med långvariga bihåleproblem som följd, och fick bland annat ställa in Tour de ski. Även uppladdningen inför VM i Lahtis stördes och efter VM återkom problemen.

Halfvarsson har haft problem med bihålorna de två senaste säsongerna. Med operationen hoppas han bli av med problemen för gott.

Av säsongen återstår närmast SM-tävlingar i Umeå fredag och lördag.