Frölunda och Skellefteå vidare med ett nödrop

Både Frölunda och Skellefteå kom undan med blotta förskräckelsen. De svenska lagen är därmed klara för kvartsfinal i CHL. Ryan Lasch blev Frölundas hjälte när laget lyckades baxa sig vidare i Champions Hockey League.(TT)
Publicerad 20 november 2018

Ryan Lasch blev Frölundas hjälte när laget lyckades baxa sig vidare i Champions Hockey League. Frölunda hade hämtat sig från underläge med både 1-3 och 3-4 och det var oavgjort och förlängningsläge när Luganos svensk Linus Klasen drog på sig en utvisning i slutminuterna.

Då slog Lasch till för andra gången i Frölundaborg. 5-4-målet med mindre än tre minuter kvar såg till att dubbelmötet i åttondelsfinalen slutade totalt 6-5 till Frölundas fördel. Lugano hade chansen att tvinga fram en förlängning i spel sex mot fyra i slutminuten, men Frölundamålvakten Johan Gustafsson höll tätt.

””

Även Skellefteå tog sig vidare med ett nödrop mot Storhamar. Efter 4-4 i Norge vann Skellefteå med 3-2 hemma, där Bud Holloway vände matchen med två mål inom loppet av några minuter i mittperioden. Storhamar tryckte på för en kvittering i slutsekunderna, då Patrick Thoresen brände ett jätteläge att ta matchen till förlängning.