FC Köpenhamn till Champions League

FC Köpenhamn, Manchester City, Rostov, Mönchengladbach och Dinamo Zagreb blev på onsdagen klara för Champions Leagues gruppspel. FC Köpenhamn reste till Cypern och mötet med Apoel Nicosia med en 1-0-seger i bagaget.(TT)
Publicerad 24 augusti 2016

FC Köpenhamn reste till Cypern och mötet med Apoel Nicosia med en 1-0-seger i bagaget. I en dryg timme lyckades Köpenhamn med tre svenskar i laget hålla tätt men med 20 minuter kvar satte Pieros Sotiriou 1-0 för Apoel bakom Robin Olsen. Paraguayanen Federico Santander såg ändå till att det blir ett nordiskt lag i Champions League med sitt inlägg som blev ett intappat mål i 86:e minuten.

Hart fick starta

Joe Hart och Yaya Touré fick båda starta när Manchester City mötte Steaua Bukarest borta i Champions League-kvalet. City vann hemma med 5-0 så kanske var det därför nye tränaren Pep Guardiola tyckte han kunde sätta in duon i en tävlingsmatch för första gången för säsongen. Det har annars pratat om att båda ska vara på väg bort från City.

Touré var involverad i Citys ledningsmål tio minuter in i andra halvlek när Fabian Delph nickade in bollen.

Guardiola valde att bänka Sergio Agüero som gjorde tre mål i första matchen trots att han missade två straffar.

Mönchengladbach slog Young Boys borta i första mötet med 3-1 och när Thorgan Hazard satte 1-0 redan efter nio minuter så var tyskarnas Champions League-plats klar. Till slut blev det 6-1 sedan både Hazard och brassen Raffael gjort hattrick och totalt 9-2. Oscar Wendt satt på bänken för Mönchengladbach.

Rostov överraskade

Debutanten Rostov är också klar för gruppspelet. Ryssarna överraskade med 1-1 i Amsterdam mot Ajax och på hemmaplan nickade iraniern Sardar Azmoun in 1-0 efter en halvtimme. I andra kom tre Rostov-mål till och först på slutet kunde Davy Klaasen reducera på straff.

Imponerande av ett lag där ordinarie tränaren Kurban Berdjev som förde laget till en andraplats i ligan, klev av i augusti. I stället är det före spelaren Dimitrij Kirisjenko som hoppat in och fört Rostov till en historisk framgång.

Ett drömskott via trävirket av 20-årige Valentino Lazaro gav Salzburg ett gyllene läge till avancemang. Salzburg hade med sig 1-1 borta mot Dinamo Zagreb. Men kroaterna kvitterade i 87:e och tvingade fram en förlängning. Där satte algeriern El Arabi Hilal Soudani 2-1 för gästerna som tog den 32:a och sista platsen i Champions Leagues gruppspel.