Ekholms kvitteringsmål räckte inte

Ett reduceringsmål av Mattias Ekholm räckte inte. Nashville förlorade kvartsfinalen mot San Jose med 2-3. San Jose kopplar greppet om kvartsfinalserien i NHL-ishockeyns slutspel. 3-2-vinsten mot Nashville innebär att San Jose har ledningen med 2-0 i bäst av sju matcher.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

San Jose kopplar greppet om kvartsfinalserien i NHL-ishockeyns slutspel. 3-2-vinsten mot Nashville innebär att San Jose har ledningen med 2-0 i bäst av sju matcher.

Mattias Ekholm har varit målfarlig i slutspelet. Med ett välplacerat skott några meter från blålinjen kvitterade han till 1-1 i tredje periodens trettonde minut.

25-årige Ekholm, som tidigare spelat i Brynäs och Mora, hade före matchen gjort två mål och en assist i slutspelet.

Nashville sköt mest

I övrigt var det få av Nashvilles skott som träffade rätt. Nashville sköt överlägset mest och hade 39 skott på mål, att jämföra med San Joses 25.

””

"Måste spela bättre"

Ekholms och Nashvilles kvitteringslycka varade i mindre än fem minuter. Sedan gjorde Joe Pavelski sitt sjätte mål för slutspelet, följt av ytterligare ett San Jose-mål i sista minuten, den här gången av Joe Thornton.

Att Nashvilles Ryan Johansen fick in ett tröstmål med fyra sekunder kvar av matchen hjälpte därför föga.

Joe Pavelski medger att laget San Jose måste spela bättre framöver, men är glad över att laget nu har ledningen med 2-0 i matcher.