Djurgården utslaget ur cupen

Djurgården och stjärnförvärvet Kim Källström har fått en mardrömsstart på säsongen. Bara 1-1 mot superettannykomlingen Brommapojkarna innebär att Djurgården är utslaget ur Svenska cupen. - För oss är det ett misslyckande, sade Källström till C More.(TT)
Publicerad 27 februari 2017

I stället gör Degerfors och BP, som möts i sista omgången, upp om gruppsegern. Det är fördel Degerfors som förutom hemmaplan också har två poängs försprång och klarar sig vidare med ett kryss.

På förhand såg Djurgården ut att ha en jättechans att nå kvartsfinal med tre superettanlag som motstånd i gruppen. Men efter förra veckans 1-2 hemma mot Degerfors var laget piskat att vinna "bortamötet" med BP som hade flyttat matchen till Tele2 Arena.

I stället gjorde Djurgården en första halvlek som tränaren Özcan Melkemichel stämplade som "katastrofdålig" i pausintervjun. Luca Gerbino Polo nickade in ledningsmålet för BP i 41:a minuten på en retur sedan Andreas Isaksson i förstaläget gjort en strålande enhandsräddning på Christopher Brandeborns friläge.

Djurgården kom tillbaka i den andra halvleken och Kevin Mrabti kunde kvittera i 54:e minuten. Laget hade också två ramträffar, Jonathan Augustinsson i ribban och Mrabti stolpen.

Men BP kontrade sig också fram till bra lägen - som när Kevin Kabran sköt över från några meters håll på tilläggstid.