Guldfavoriten vann målsnålt Skånederby

IFK Kristianstad är, sedvanligt, favorittippat i herrarnas Handbollsliga. Hemma mot en av de främsta guldkonkurrenterna, Malmö, satte de tonen. Skånederbyt vanns med 23-20 i en målsnål tillställning. Richard Kappelin var 43,75-procentig i Kristianstadmålet och starkt bidragande till segern.(TT)
Publicerad 8 september 2018

IFK Kristianstad är, sedvanligt, favorittippat i herrarnas Handbollsliga. Hemma mot en av de främsta guldkonkurrenterna, Malmö, satte de tonen.

Skånederbyt vanns med 23-20 i en målsnål tillställning. Richard Kappelin var 43,75-procentig i Kristianstadmålet och starkt bidragande till segern. Alfred Ehn blev med sina fem mål främste målskytt hos de orangeklädda.

Redbergslid såg länge ut att gå segrande ur Göteborgsderbyt och deras seriepremiär hemma mot Sävehof. Särskilt när de ledde med 25-22 med mindre än fem minuter kvar av matchen. När slutsignalen gick stod det dock 25-25 på tavlan. Poänghjälte för Sävehof blev veteranen Jonas Larholm, som med sitt åttonde mål för dagen (flest av alla på planen) fastställde slutresultatet med mindre än två minuter kvar.

Lugi å andra sidan vann stort i sin premiär hemma mot Önnered, 30-20.

I Ystadsderbyt var det Ystads IF som var strået vassare än hemmalaget IFK Ystad. Matchhjälte i segern med 24-21 var Ludvig Hallbäck med nio baljor.

Rättad. Felaktig uppgift i tidigare version om Kristianstads antal matcher i årets Handbollsliga.