Dahlén tog Timrå till direktkval

Timrå är klart för direktkval till SHL mot Karlskrona efter 4-1 och totalt 3-0 i matcher mot Leksand. Tacka Jonathan Dahlén för det. 20-åringen gjorde två mål och en assist - och var inblandad i sju av nio mål i matchserien. - Vi har gjort fantastiska matcher, säger han till C More.(TT)
Publicerad 13 mars 2018

44 poäng (23 mål och 21 assist) i den allsvenska grundserien innebar i snitt en poäng per match.

I den hockeyallsvenska finalserien mot Leksand har talangen Jonathan Dahlén - utlånad till Timrå från NHL-laget Vancouver - ökat produktionen ytterligare.

Han gjorde ett mål och två assist i den första matchen (4-3 efter förlängning), ett mål i den andra (2-1) - och i tisdagens tredje möte dröjde det bara drygt tre minuter innan han spelade fram Johannes Kinnvall till 1-0.

Sex minuter senare satte Dahlén själv 2-0, med en kylig backhand mellan benen på Leksands målvakt Tex Williamsson.

Williamsson räddade

Ett sargat Leksand - som redan hade Oskar Lang, Tobias Forsberg och Anton Öhman borta - fick även klara sig utan tyske succévärvningen Daniel Pietta på grund av skada. Och det märktes; efter två perioder hade Leksand bara mäktat med nio skott på mål. Hade det inte varit för Tex Williamsson hade det varit avgjort redan efter två perioder - Leksandsmålvakten räddade då både en straff från Dahlén och flera frilägen.

Men i början av tredje perioden kunde inte Williamsson rädda Leksand längre. Då pricksköt - såklart - Jonathan Dahlén 3-0.

Karlskrona nästa

En reducering av Filip Johansson gav lite nerv, men Erik Karlsson satte sedan 4-1. Leksands drömmar om en comeback till SHL är emellertid inte släckta. Laget får nu försöka besegra vinnaren i slutspelsserien i bäst av tre matcher för att därefter kunna ställas mot dalarivalen Mora i direktkval.

Timrå - senast i högstaligan 2012-2013 - inleder kvalet, i bäst av sju matcher, mot SHL-jumbon Karlskrona söndag den 25 mars. Med Jonathan Dahlén i högform.