TT-Sport

Officiellt: Rekorddyr Kepa till Chelsea

TT-Sport Artikeln publicerades

Den baskiske målvakten Kepa Arrizabalaga, 23, är klar för Chelsea, och blir därmed världens genom tiderna dyraste målvakt. Det bekräftar Londonklubben på sin webbplats. Målvakten har skrivit på ett sjuårskontrakt med Chelsea. "Det var så många saker som drog mig till klubben.(TT)

Målvakten har skrivit på ett sjuårskontrakt med Chelsea.

"Det var så många saker som drog mig till klubben. Alla titlar, spelarna, staden, Premier League. Det är en sammanslagning av många anledningar och jag är väldigt glad att Chelsea har satt sitt förtroende till mig" säger målvakten till klubbens webbplats.

Även om Chelsea själva inte nämner någon övergångssumma så avslöjar Arrizabalagas numer förra klubb, Athletic Bilbao, att det rör sig om den dyraste målvaktsförsäljningen genom tiderna.

Den baskiska klubben bekräftade tidigare under dagen att målvaktens utköpsklausul, som rapporteras ligga på runt 80 miljoner euro, motsvarande 820 miljoner svenska kronor, hade betalats.

"La Liga har bekräftat för oss att Kepa Arrizabalaga har uppfyllt kraven för en ensidig uppsägning av sitt kontrakt med Athletic Club", säger Bilbao i ett uttalande.

Därmed snuvar han brasilianaren Alisson Becker på den bedriften, som tidigare i somras lämnade Roma för Liverpool, något som kostade den engelska klubben 770 miljoner kronor.

Tanken är att 23-åringen ska fylla det tomrum som belgaren Thibaut Courtois lämnat efter sig. Belgaren blev under onsdagen klar för Real Madrid.