Brandlarmet gick - sedan kom målfyrverkeriet

Tre mål på 23 sekunder. När Leksand slog Oskarshamn med 7-4 i hockeyallsvenskan. så var den första halvan av den 12:e spelminuten en minst sagt händelserik sådan.(TT)
Publicerad 14 november 2018

Toppmötet mellan Ettan Oskarshamn och trean Leksand fick ett stökigt förspel när brandlarmet på arenan i Oskarshamn gick under matchvärmningen.

Väl när spelare och publik fått återvända efter sin korta evakuering, och matchen började, så dröjde det inte många minuter tills Tor Immo gjort 1-0 för gästerna.

Sedan, med start 12 minuter in i matchen, spårade allt ur under ett gäng målgalna sekunder, där ansvarig för resultattavlan fick slita hårt för traktamentet. 0-2, 1-2, 2-2 kom inom loppet av 23 sekunder. När Oskarshamn dessutom gjorde 3-2 några minuter senare och även 4-2 i nästa

I slutändan var det dock Leksingarna som skulle få fira. När mittakten var slut stod det 4-5 på resultattavlan, vid slutsignal 4-7.

Ett resultat som innebar att AIK gick upp på samma poäng som serieledande IKO. Solnalaget besegrade Pantern borta med 4-0.

Samtidigt som den toppdramatiken utspelade sig så var det bottendramatik i Himmelstalundshallen i Norrköping. Nästjumbon Vita Hästen besegrade jumbon Tingsryd med 4-2, bland annat genom ett drömmål av Victor Lindman, och klättrade upp över kvalstrecket.

Övriga matcher: Björklöven-Almtuna 4-7, Västervik-Västerås 2-4, Modo-Karlskoga 0-1 (efter straffar), Karlskrona-Södertälje 7-3.