TT-Inrikes

Ville ha spritbuffert - döms för smuggling

TT-Inrikes Artikeln publicerades

När pensionen nalkas är det bra att ha lite undanlagt. Så tänkte en 62-åring från Eskilstuna och körde en skåpbil till Tyskland. 140 liter sprit, 47 liter longdrinks, 997 liter öl och 90 liter vin skulle räcka för att förgylla pensionärstillvaron fem, sex år.(TT)

När pensionen nalkas är det bra att ha lite undanlagt. Så tänkte en 62-åring från Eskilstuna och körde en skåpbil till Tyskland.

140 liter sprit, 47 liter longdrinks, 997 liter öl och 90 liter vin skulle räcka för att förgylla pensionärstillvaron fem, sex år. Det var i alla fall förklaringen 62-åringen gav när tullen upptäckte lasten och det blev rättssak av inköpsresan, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Han medgav att några vänner bett honom köpa öl till dem, men det mesta skulle han och hans fru ha. Det trodde inte tingsrätten på utan slår fast att mängden alkohol "talar med styrka för" att den inte varit avsedd för personligt bruk.

62-åringen döms för smuggling till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst. En 32-årig man som varit med som chaufför på resan får 75 timmars samhällstjänst.