TT-Inrikes

UD avråder från resor i Moçambique-provins

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Utrikesdepartementet har den 19 juni beslutat att avråda från icke-nödvändiga resor till provinsen Cabo Delgado i norra Moçambique. Sedan oktober 2017 har flera sammandrabbningar och konflikter skett i provinsen mellan väpnade grupper, säkerhetsstyrkor och civilbefolkning.(TT)

Utrikesdepartementet har den 19 juni beslutat att avråda från icke-nödvändiga resor till provinsen Cabo Delgado i norra Moçambique. Sedan oktober 2017 har flera sammandrabbningar och konflikter skett i provinsen mellan väpnade grupper, säkerhetsstyrkor och civilbefolkning.

"Antalet våldsincidenter ser ut att öka. Resenärer uppmanas att noga överväga resor till området", skriver Sveriges ambassad i Moçambique på swedenabroad.se.

När UD avråder från resor ska det ses som en signal om ett allvarligt säkerhetsläge och att man noga bör tänka över sitt beslut att resa. Normalt gäller inte en reseförsäkring om UD avråder från resor och det kan krävas tilläggsförsäkringar för att ha ett skydd om man beslutar sig för att resa trots UD:s avrådan.