TT-Inrikes

Tyresöbor mest förtjusta i kommunen

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Svenskt kvalitetsindex har frågat närmare 24 000 människor om de kan rekommendera någon annan att flytta till kommunen där de bor. Och i två av tre kommuner var andelen som ville göra detta minst 90 procent.(TT)

Svenskt kvalitetsindex har frågat närmare 24 000 människor om de kan rekommendera någon annan att flytta till kommunen där de bor. Och i två av tre kommuner var andelen som ville göra detta minst 90 procent. Mest positiva var boende i Tyresö utanför Stockholm, där hela 99 procent kan tänka sig att locka andra till kommunen. I botten på listan ligger Södertälje där endast 59 procent är så nöjda att de kan rekommendera någon annan att flytta dit.

Betygen för den kommunala servicen lämnar mer att önska. Endast i tre av de 189 redovisade kommunerna är man mycket nöjd med den kommunala servicen. Minst nöjda är människor på Orust, där endast 41,7 procent ger den kommunala servicen tummen upp. Mer positiva är de i Lomma där 78,2 procent gillar insatserna. Generellt är kvinnor mer nöjda än män, samt de som bor på orter med mellan 21 000 och 80 000 invånare.