TT-Inrikes

Stockholmsdistrikt sinkade valresultatet

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Först vid lunchtid var rösterna från samtliga landets 6 004 valdistrikt registrerade hos Valmyndigheten. Det var resultaten från två distrikt i södra Stockholm, i stadsdelarna Midsommarkransen och Årsta, som sinkade processen. Ett tag var förvirringen stor kring vad som hänt med rösterna.(TT)

Ett tag var förvirringen stor kring vad som hänt med rösterna. Enligt valnämnden i Stockholms stad hade rösterna rapporterats in under natten, men registreringen hos länsstyrelsen dröjde.

Men enligt länsstyrelsen hade rösterna till riksdagsvalet från Hägersten 15 Svandammen och Enskede 3 Västra Årsta Mellersta inte rapporteras in korrekt, och måste därför identifieras innan de kunde registreras.

– De två distrikten har levererat och lämnat in sina valsedlar i Stockholms stadshus precis som ordningen föreskriver. De är avprickade där. Däremot är inte resultaten inringda från vallokalen, av någon anledning. Det som händer nu är att rösterna gått in i vårt system, och när de är identifierade där kan vi läsa av den preliminära räkningen, säger Jonas Johansson, kommunikationschef på länsstyrelsen i Stockholms län, strax innan lunch.

Vid lunchtid på måndagen meddelade Valmyndigheten på sin webbsajt att samtliga 6 004 distrikt till riksdagsvalet var räknade. Resultatet är preliminärt.

Alla andra distrikt var registrerade hos valmyndigheten några timmar efter midnatt.

Hägersten 15 Svandammen är ett distrikt med 1 923 invånare, medan Enskede 3 Västra Årsta Mellersta har 1 636 invånare.