TT-Inrikes

Kommunanställda drack öl på jobbet - varnas

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Elva anställda vid Malmös funktionsstödsförvaltning har fått skriftliga varningar. De har druckit öl på jobbet, lämnat en brukare med brutet nyckelben eller skrivit "Kyss mig i röven, din jävla utlänning" i sms till chefen, skriver Sydsvenskan.(TT)

Totalt jobbar 2 400 personer jobbar på funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad. De har ansvar för de mest utsatta - på LSS-boenden, i daglig verksamhet, i personlig assistans och på korttidshem.

Orsakerna till varningarna är varierande. Någon flexar ut trots ansvar för brukare, några har äventyrat säkerheten genom att ta med barn till arbetsplatsen, en har kallat chokladbollar för negerbollar.

– Vi ansvarar för personer med psykiska, fysiska eller intellektuella funktionsnedsättningar. Det här är helt olämpliga beteenden, säger förvaltningens högsta chef Annelie Larsson till tidningen.

En av de varnade lämnade en brukare ensam på toaletten. Trots att brukaren föll och bröt nyckelbenet larmades ingen chef. Frakturen blev känd när brukarens man hörde av sig.

– Det brutna nyckelbenet är en avvikelse som vi måste utreda och eventuellt anmäla till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), säger Larsson.

En varning är ett första steg mot en uppsägning.