TT-Inrikes

Ingen film i telefon i Fittjafallet

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En av de mobiltelefoner som undersökts i den fortsatta utredningen av den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja innehöll inget filmmaterial från händelsen, rapporterar Metro. I höstas friade tingsrätten fem män som misstänktes ha gruppvåldtagit en kvinna i en trappuppgång i Fittja i augusti 2016.(TT)

En av de mobiltelefoner som undersökts i den fortsatta utredningen av den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja innehöll inget filmmaterial från händelsen, rapporterar Metro.

I höstas friade tingsrätten fem män som misstänktes ha gruppvåldtagit en kvinna i en trappuppgång i Fittja i augusti 2016. Enligt åtalet filmade de delar av händelseförloppet och flera mobiltelefoner undersöks i jakten på raderat filmmaterial.

En av de friade männen utlyste en belöning för att få fram mobiltelefoner med filmmaterial, enligt egen utsago för att kunna bli rentvådd. Det är undersökningen av en telefon som kom in den vägen som nu har avslutats.

– Man fick fram saker så långt tillbaka som september 2016 men inte augusti samma år, säger mannens advokat Robin Grönvall till Metro.

Ytterligare två mobiltelefoner har skickats till Tyskland för analys. Tingsrättsdomen har överklagats till hovrätten.