TT-Inrikes

Forskare förföljde expartner - döms

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En forskare i Skåne förföljde sin före detta partner i 1,5 år - nu döms kvinnan för olaga förföljelse, stalkning, skriver Sydsvenskan. Kvinnan har dykt upp på vitt skilda platser där mannen befunnit sig, bland annat när han varit på dejt och ute och seglat, trots ett kontaktförbund.(TT)

En forskare i Skåne förföljde sin före detta partner i 1,5 år - nu döms kvinnan för olaga förföljelse, stalkning, skriver Sydsvenskan.

Kvinnan har dykt upp på vitt skilda platser där mannen befunnit sig, bland annat när han varit på dejt och ute och seglat, trots ett kontaktförbund.

Forskaren erkänner några överträdelser men hävdar att resten av mötena varit slumpmässiga. Uppgifterna är dock besvärande för kvinnan.

Enligt tingsrätten har hon bland annat gjort googlingar som "kan man spåra ett kontantkortsnummer" och "gps sändare för spårning".

Tingsrätten konstaterar att 19 av 21 gärningar är bevisade. Domstolen anser att skyddstillsyn med föreskrifter att genomgå vård är den mest rimliga påföljden.

Redan för sju år sedan straffades kvinnan för fyra fall av ofredande och meddelades kontaktförbud mot två andra personer.