TT-Feature

Tysk teaterprotest avbruten

TT-Feature Artikeln publicerades

Den snart veckolånga ockupationen av den anrika Berlinteatern Volksbühne har avbrutits, skriver tyska medier. Sedan teaterns konstnärlige chef Chris Decron polisanmält ockupanterna för hemfridsbrott grep polisen in och utrymde teatern.(TT)

Den snart veckolånga ockupationen av den anrika Berlinteatern Volksbühne har avbrutits, skriver tyska medier. Sedan teaterns konstnärlige chef Chris Decron polisanmält ockupanterna för hemfridsbrott grep polisen in och utrymde teatern.

Ockupanterna hade planerat att stanna i byggnaden i tre månader i protest mot den nye chefen Decron som de anklagar för att sälja ut institutionen.

Enligt polisen gick avhysningen lugnt till. Efteråt samlades aktivisterna framför teatern för fortsatta protester. Flera betonade att det inte rörde sig om en ockupation utan om en pågående performance.

Chris Decron efterträdde förra året den legendariske Frank Castorf, som lett teatern sedan 1992. Han mötte genast av stark kritik från de anställda som ansåg att han inte kan förvalta teaterns historia och var rädda att han skulle göra teatern mer kommersiell. Volksbühne har gjort sig känd för sina nyskapande och provokativa föreställningar.