TT-Feature

Trump och Sanofi går in i Roseanne-bråket

TT-Feature Artikeln publicerades

Rasism är ingen bieffekt av mediciner. Det säger läkemedelsjätten Sanofi om Roseanne-skandalen, som nu även fått Donald Trump att reagera.(TT)

Roseanne Barr förklarade i veckan sina rasistiska utfall, som ledde till att stjärnans tv-serie ställdes in, med att hon "Ambien-twittrade" - alltså skrev Twitter-inlägg berusad av sömnmedlet Ambien.

"Folk av alla raser, religioner och nationaliteter arbetar på Sanofi", kontrar preparatets tillverkare, och tillägger torrt:

"Alla farmaceutiska behandlingar har bieffekter, men rasism är inte en känd sådan av någon av Sanofis mediciner".

Barrs ursprungliga inlägg, som sedan tagits bort, löd: "Muslimska brödraskapet och Apornas planet fick barn = VJ", syftande på Valerie Jarrett, nära medarbetare till dåvarande president Barack Obama.

Detta rapporteras ha fått Disney-chefen Bob Iger själv, som ABC lyder under, att reagera. Vilket i sin tur utlöser syrliga kommentarer från Obamas efterträdare på presidentposten.

"Bob Iger från ABC ringde Valerie Jarrett för att berätta att 'ABC inte tolererar kommentarer som de' gjorda av Roseanne Barr", skriver Donald Trump på Twitter, och fortsätter:

"Oj, han ringde aldrig president Donald J Trump för att be om ursäkt för de FRUKTANSVÄRDA saker som sägs om mig på ABC. Kanske nådde inte samtalet fram?"