TT-Feature

Rose lämnar Twitter efter kritikstorm

TT-Feature Artikeln publicerades

Dj:n och skådespelaren Ruby Rose ("Orange is the new black") har raderat sitt Twitterkonto efter att ha tagit emot en våg av kritik angående att hon ska spela Batwoman i en kommande tv-serie med samma namn, rapporterar FOX News.(TT)

Dj:n och skådespelaren Ruby Rose ("Orange is the new black") har raderat sitt Twitterkonto efter att ha tagit emot en våg av kritik angående att hon ska spela Batwoman i en kommande tv-serie med samma namn, rapporterar FOX News.

Serien blir den första i sitt slag som handlar om en homosexuell rollfigur, och strax innan Rose raderade sitt konto skrev hon:

"Var i hela världen kom 'Ruby är inte lesbisk och därför kan hon inte spela Batwoman' från - det måste vara det konstigaste och fånigaste jag någonsin har läst. Jag kom ut när jag var tolv? Och de senaste fem åren har jag fått hantera 'hon är för gay'. Hur kunde ni vända det så här? Jag har inte förändrats."

Roses Instagramkonto finns fortfarande kvar - men bara användare hon följer har möjlighet att kommentera hennes inlägg.

Även skådespelarna Millie Bobby Brown ("Stranger things") och Kelly Marie Tran (â??Star wars: The last Jedi") ska ha valt att ta avstånd från sociala medier på grund av negativa kommentarer.