TT-Feature

Olivia Åhs fick lämna "Idol"

TT-Feature Artikeln publicerades

Tio deltagare blev nio i kvällens "Idol" i TV4. Efter att röstningsresultatet hade presenterats blev det Olivia Åhs som tvingades lämna programmet. Det blev en känslosam kväll i TV4-programmet "Idol" som hade tema kärlek, där deltagarna fick tillägna sina låtar som de framförde.(TT)

Det blev en känslosam kväll i TV4-programmet "Idol" som hade tema kärlek, där deltagarna fick tillägna sina låtar som de framförde. Bland annat tillägnade Chris Kläfford "Utan dina andetag" av Kent till sin sambo och Magnus Schönberg sjöng för sin dotter.

Efter att programledarna Gina Dirawi och Pär Lernström hade presenterat kvällens röstningsresultat stod det klart att Olivia Åhs från Västerås, som hade sjungit "Water under the bridge" med Adele för sin mamma, var tvungen att lämna tävlingen.

– Alla hamnar vi där någon gång, och i kväll blev det min tur, säger Olivia Åhs i "Idol extra".

Hon vet inte varför just hon fick lämna.

– Jag har faktiskt ingen aning, antingen har folket därhemma inte fått något grepp om mig som artist, eftersom jag kört så många olika genrer, säger hon i tv-programmet och tillägger att hon har velat prova på så mycket som möjligt.

Kvar i tävlingen är nu nio deltagare: Chris Kläfford, Erika Bitanji, Gabriel Cancela, Hanna Ferm, Jemima Hicintuka, Joakim Jacobsson, Kevin Klein, Magnus Schönberg och Noah Gerstenfeld.

"Idol" sänds fredagar 20.00 i TV4.