TT-Feature

Nya anklagelser mot Harvey Weinstein

TT-Feature Artikeln publicerades

Tre skådespelare har lämnat in en stämningsansökan mot filmproducenten Harvey Weinstein om sexuella övergrepp och uppmanar andra offer att träda fram och ansluta sig till stämningen, rapporterar flera medier. En av kvinnorna säger att Weinstein våldtog henne under ett möte 2011, skriver Variety.(TT)

Tre skådespelare har lämnat in en stämningsansökan mot filmproducenten Harvey Weinstein om sexuella övergrepp och uppmanar andra offer att träda fram och ansluta sig till stämningen, rapporterar flera medier.

En av kvinnorna säger att Weinstein våldtog henne under ett möte 2011, skriver Variety.

En annan kvinna uppger att han hotat och angripit henne i hennes lägenhet 1996 och senare samma år på ett hotell under filmfestivalen i Cannes. Den tredje kvinnan säger att Weinstein, andra gången han träffade henne, stängde in henne i ett hotellrum i Toronto 2000 och ville se hennes bröst.

66-årige Weinstein var tidigare en av Hollywoods mäktigaste personer. Närmare 100 kvinnor har anklagat honom för brott, bland annat sexuella övergrepp och våldtäkt, som sträcker sig flera decennier tillbaka.