TT-Feature

Jennifer Saunders till svensk komedifestival

TT-Feature Artikeln publicerades

För femte gången äger Internationella komedifilmfestivalen rum i Stockholm och i år gästas den av Jennifer Saunders och hennes dotter Beattie Edmondson. De två brittiska skådespelarna kommer att samtala på scenen om hur det är att växa upp med en känd komikermamma och sedan följa i hennes fotspår.(TT)

För femte gången äger Internationella komedifilmfestivalen rum i Stockholm och i år gästas den av Jennifer Saunders och hennes dotter Beattie Edmondson. De två brittiska skådespelarna kommer att samtala på scenen om hur det är att växa upp med en känd komikermamma och sedan följa i hennes fotspår. Samtalet modereras av Sally Phillips, känd från humorgruppen Smack the pony och från filmerna om Bridget Jones.

Festivalen gästas också av fler internationella stjärnor som den iranska skådespelaren Parviz Parastuoie, egyptiska stjärnan Yasmin Raei och turkiska komikern Sermiyan Midyat. Festivalen startades och drivs sedan 2014 av komikern och skådespelaren Nisti Sterk.

"Genom komedin kan vi påminna om att skrattet inte är ett västerländskt fenomen och att humor är en drivkraft på alla breddgrader. Jag är övertygad om att denna festival för oss individer närmre varandra", säger Nisti Sterk i ett pressmeddelande.

Festivalen pågår 18-21 oktober på biograferna Skandia och Sture.