TT-Feature

Cliff Richard åter med ny musik - efter 14 år

TT-Feature Artikeln publicerades

För första gången på 14 år är Cliff Richard redo att släppa ett nytt album. Nyheten kommer på dagen 60 år efter att han släppte sin debutsingel "Move it". "Jag väljer 'Rise up' som titelspår eftersom efter den tuffa period som jag har tagit mig igenom i mitt liv.(TT)

För första gången på 14 år är Cliff Richard redo att släppa ett nytt album. Nyheten kommer på dagen 60 år efter att han släppte sin debutsingel "Move it".

"Jag väljer 'Rise up' som titelspår eftersom efter den tuffa period som jag har tagit mig igenom i mitt liv. Jag har lyckats resa mig upp ur vad som kändes som en gyttja", säger Richard i ett uttalande.

För bara en månad sedan gick Cliff Richard segrande ur en långdragen rättstvist mot BBC, som nu tvingas betala 2,4 miljoner kronor till stjärnan efter att ha visat direktsända bilder från en polisrazzia hemma hos Richard 2014, då han stod anklagad för sexuella övergrepp som skulle ha skett mellan 1958 och 1983. Utredningen lades ned två år senare.

77-årige Cliff Richard är en av Storbritanniens mest folkkära artister. Han slog igenom på 1950-talet och är den ende sångare som legat etta på den brittiska topplistan under sex årtionden.

"Rise up" släpps i november.