TT-Feature

Bollywoodstjärna dödade sällsynta antiloper

TT-Feature Artikeln publicerades

Den indiske filmstjärnan Salman Khan har dömts till fem års fängelse av en domstol i indiska Rajastan för att ha jagat utrotningshotade indiska antiloper. Den uppmärksammade tjuvjakten ägde rum 1998 då Khan tillsammans med ett jaktlag fällde flera sällsynta besoarantiloper, enligt åklagaren.(TT)

Den indiske filmstjärnan Salman Khan har dömts till fem års fängelse av en domstol i indiska Rajastan för att ha jagat utrotningshotade indiska antiloper.

Den uppmärksammade tjuvjakten ägde rum 1998 då Khan tillsammans med ett jaktlag fällde flera sällsynta besoarantiloper, enligt åklagaren.

Ytterligare fyra Bollywoodstjärnor som också stod åtalade friades i brist på bevis.

Den muskulöse Khan, som är känd för att spela tuffa machomän på vita duken, hävdar att han är oskyldig och att delstatens skogsdepartement satt dit honom.

Khan är en av den indiska filmindustrins största stjärnor och under rättegången var hundratals poliser posterade utanför domstolen för att mota bort fans som samlats för att visa sitt stöd till stjärnan.

Det är inte första gången som Salman Khan hamnar i klammeri med rättvisan. 2015 friades han för att ha kört ihjäl en hemlös man med sin bil i en smitningsolycka 2002.