TT-Ekonomi

Danska hotell på väg mot nytt rekord

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Den danska hotellbranschen ser ut att gå mot ännu ett rekordår. Efter ett 2016 som var starkare än något tidigare år har besökssiffrorna fortsatt peka uppåt under 2017. Uppgången på riksnivå landar på 4 procent, enligt statistik från hotellens branschorganisation Horesta.(TT)

Den danska hotellbranschen ser ut att gå mot ännu ett rekordår. Efter ett 2016 som var starkare än något tidigare år har besökssiffrorna fortsatt peka uppåt under 2017.

Uppgången på riksnivå landar på 4 procent, enligt statistik från hotellens branschorganisation Horesta. Så här på sluttampen av året räknade man 2016 till 12,9 miljoner hotellövernattningar, medan årets tal är 13,5 miljoner.

Danskarna står för ungefär 55 procent av hotellnätterna och utländska gäster för resten, rapporterar Danmarks radio.

Bland de delar av Danmark som går bäst är regionen Midtjylland, där man bland annat hänvisar till att Århus varit kulturhuvudstad under året.

– Alla aktiviteter som har varit har säkert påverkat. Plus uppmärksamheten, både i Europa och i amerikanska resetidningar och reseguider, som skrivit om vår region och om Århus, säger Jakob Beck Wätjen, chef för Horesta i Midtjylland, till DR P4 Midt & Vest.