TT-Ekonomi

Apple-kunder klagar på krascher

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Mobiler och surfplattor som kraschar. Ett betydande antal Apple-kunder har drabbats av problem när de har försökt uppdatera till den nya versionen av bolagets operativsystem för mobila enheter, IOS 9.(TT)

Sociala medier som Twitter är överflödade av kommentarer från missnöjda kunder som vittnar om två distinkta fel, varav ett tycks vara förknippat med äldre modeller av teknikjättens Iphone och Ipad.

– Det är minst sagt besvärligt att inte kunna använda sin telefon på en hel dag, sade studenten Pip Cordi medan personal i en Apple-butik i australiska Sydney undersökte hennes mobil på fredagen.

Från Apples huvudkontor i San Francisco har det ännu inte kommit några kommentarer om kundernas problem. En talesperson för Apple i Sydney säger att bolaget inte har någon kommentar.

Enligt uppgifter från analysföretaget Mixpanel sent på torsdagskvällen har över 16 procent av IOS-användarna, trots uppgifterna om krascher, uppdaterat sina enheter.

Även när den förra versionen av IOS släpptes så drabbades många av problem. Experter som Reuters har talat med säger att de alltid råder kunder att vänta i flera dagar innan de installerar några uppdateringar från Apple.