Yaskawa satsar 55 miljoner i Torsås

Torsås Artikeln publicerades
Det byggs på många håll och kanter i Torsås för närvarande. Här invid Yaskawas nuvarande enhet uppförs en ny industrihall.
Foto:Leif Pettersson
Det byggs på många håll och kanter i Torsås för närvarande. Här invid Yaskawas nuvarande enhet uppförs en ny industrihall.

Nu har Yaskawa Nordics utbyggnad i Torsås påbörjats. En investering på cirka 40 miljoner kronor.

Företaget satsar också 15 miljoner kronor på nya maskiner.

Japanska Yaskawa satsar på kompetensen i Torsås.

Den 5 juni lämnade koncernledningen klartecken för att bygga ut med 2 000 kvadratmeter och investera 40 miljoner kronor.

– Vi är naturligtvis mycket glada och nöjda över detta och nu har projektet kommit i gång i praktiken. Målsättningen är att vi ska kunna flytta in i nybygget om ungefär ett år, säger vd Pär Tornemo.

I den nya hallen ska det i huvudsak bli bearbetning och montering.

– Yaskawa har även investerat 15 miljoner kronor hittills i år på två nya maskiner. Nu får vi en modern maskinpark med senaste teknologi, berättar Pär Tornemo.

Företaget i Torsås har mycket att göra just nu som tillverkare av industrirobotar.

Som världsledande på området kan man erbjuda automations- och robotlösningar för nästan alla branscher och användningsområden.

Exempelvis ska man i september på en mässa i München presentera ett patenterat verktyg som är speciellt framtaget för robotbaserad hantering - av dryckesflaskor.

Under byggtiden i Torsås hyr man tillfälligt lokal av TBS Yard AB.Anledningen är främst behovet av lagerhantering.