Två häktade efter narkotikabeslag utanför verkstad

Torsås Artikeln publicerades

I torsdags kväll slog polisen till mot flera personer utanför en bilverkstad i Torsås och beslagtog en större mängd narkotika.

På platsen fanns tre personer som samtliga togs med för förhör. En av dem, en kvinna försattes senare under natten på fri fot.

I samband med tillslaget ska så mycket narkotika ha tagits i beslag att åklagaren vill rubricera anklagelserna mot två män, 35 och 36 år, som grovt narkotikabrott.

På måndagen hölls häktningsförhandlingar mot männen i Kalmar tingsrätt.

Den förste, en 36-årig polsk medborgare, erkände under den öppna delen av förhandlingen sig skyldig till narkotikainnehav men hävdade att partiet, trots mängden, inte var avsett för vidareförsäljning.

Hans utpekade kumpan, en man bosatt i Torsås, nekar till all inblandning i brottet.

Uppgifter till Barometern gör gällande att Torsåsbon hävdar att han inte är bekant med 36-åringen men att denne under torsdagskvällen tog kontakt och ville ha hjälp med ett bilproblem.

I samband med att de träffades utanför verkstaden slog polisen till. Om detta berodde på att 36-åringen på att skuggats av polis till platsen eller tips från allmänheten är oklart.

Efter överläggningar beslutade tingsrätten att båda männen ska kvarbli i häkte, på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott, vilket vid en eventuellt fällande dom innebär straff på lägst två års fängelse.