Försökte strypa sin partner - häktas misstänkt för grov misshandel

TORSÅS Artikeln publicerades
Blåljus
Foto: Johan Nilsson/Sydöstran
Blåljus

Den kvinna som tidigare misstänktes för att ha försökt strypa ihjäl sin partner har nu häktats. Inte längre misstänkt för mordförsök, utan istället på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Det var under lördagen som personer i närheten av kvinnans bostad larmade polisen. Då ska kvinnan och hennes partner ha varit involverade i ett handgripligt gräl, som kulminerade i att kvinnan försökte strypa mannen.

Av den stämningsansökan som kommit in till Kalmar tingsrätt framgår det att strypningsförsöket kan ha pågått så länge som 17 minuter. Kvinnan misstänktes till en början för försök till mord.

Nu har misstanken nedgraderats till en misstanke om grov misshandel och under tisdagen hölls en häktningsförhandling där tingsrätten beslutade hålla kvinnan häktad.

– Grunden är att det finns risk för försvårande av utredning, sa åklagaren Lise-Lott Nordström under förhandlingen.

Den misstänkta kvinnan nekar till brott.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.