SD: ”Vi har påverkat trots den oheliga alliansen”

Torsås Artikeln publicerades

Ekonomin har varit bra men majoriteten har satsat på fel saker, tycker Centerpartiet.

Sverigedemokraterna är nöjda med att ha kunnat påverka politiken trots att man stått utanför sexpartialliansen.

Christofer Johansson (C).
Christofer Johansson (C).

Christofer Johansson (C):

– Aldrig förr har kommunen haft en sådan gynnsam ekonomi som under denna mandatperiod och pengarna har flödat in. Vad har gjorts från styrande majoritet? Nytt kommunhus när äldreboendena är slitna och det saknas förskoleplatser i nästan hela kommunen. Köp av hus i dåligt skick för att sedan eventuellt rivas och glömmas bort.

–Fiberfrågan har också gått i stå, trots att centerpartiet lämnat över en färdig lösning för fiber till alla kommuninnevånare som vill ha. Slutsats tummen ner.

Martin Kirchberg (SD).
Foto: SUVAD MRKONJIC
Martin Kirchberg (SD).

Martin Kirchberg (SD):

– Vi har bedrivit en mycket aktiv oppositionspolitik. Vi har lagt överlägset flest motioner, bland annat om att stärka den lokala demokratin. Genom att ställa en rad obekväma frågor till majoriteten har vi börjat kartlägga alla dolda stöd till migranter. Vi lyckades även stoppa bidraget till samlingslokaler till Folkets Hus. Alla får ju inte hyra lokal hos dem av politiska skäl. Dekalerna på kommunens bilar är också vår förtjänst. Vi har påverkat politiken i kommunen trots de andra partiernas oheliga allians.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.