M vill underlätta mer för företagen

Torsås Artikeln publicerades

Moderaterna vill snabba på handläggningen när företagen behöver myndighetskontakter. Man vill att en tjänst som företagslots inrättas som komplement till näringslivsutvecklaren.

– Näringslivsfrågorna behöver lyftas. Det har fungerat bra under perioden i exempelvis kontakterna med Yaskawa Nordic och Södra. Men det finns många små företag som behöver stöd och då är en betydligt snabbare handläggning ett måste.

Det säger Moderaternas toppduo Mona Magnusson och Staffan Kromnow.

Moderaterna Mona Magnusson och Staffan Kromnow berättar att samarbetet har fungerat bra i den styrande alliansen.
Foto: Leif Pettersson
Moderaterna Mona Magnusson och Staffan Kromnow berättar att samarbetet har fungerat bra i den styrande alliansen.

De har upplevt den gångna mandatperioden i den styrande regnbågsalliansen som positiv.

– Ja, vi har fått genomslag för en hel del förslag, inte minst vad gäller införandet av lagen om valfrihetssystem. Sedan får valet på söndag avgöra framtiden. Givetvis hoppas vi kunna ta åtminstone ett fjärde mandat, säger de.

Fler bostäder, gärna enklare och billigare, är en annan valfråga.

– Vi ser gärna att privata aktörer bygger bostäder.

Trots att IP Only drog sig ur fibersatsningen hoppas moderaterna att utbyggnaden ska vara genomförd med annan operatör under 2020.

– Vi vill också att barn med särskilda behov får de resurser som krävs redan i förskolan. Genom att tidigt fånga upp dessa barn får de större chanser att utvecklas och kommunen kan göra ekonomiska besparingar.

– Torsås har fått en ny, fin högstadieskola och miljonsatsning ska genomföras för att lyfta Saharaområdet. Ny förskola planeras i Bergkvara. Nu är det tid att bygga exempelvis trygghetsboende i någon form och det finns med i planerna för Torshammarområdet.