Lurade folk med falska annonser – döms

Torsås Artikeln publicerades

En 35-årig kvinna från Torsås kommun döms för bedrägeri, bedrägligt beteende och snatteri efter flera händelser under 2016.

Kvinnan döms för bedrägeri eftersom hon lagt ut en annons på internet om att hon sålde ett barnvagnschassi. Hon krävde förskottsbetalning, men enligt köparen kom varan aldrig fram. Samma år tog hon betalt för fem biobiljetter som aldrig skickades och en ipad som inte var hennes. Biobiljetterna säger hon till tingsrätten att hon råkade sälja till någon annan och att hon sedan inte hade pengarna kvar så hon kunde betala tillbaka. Ipaden ska ha varit hennes grannes och grannen ska ha hunnit sälja den själv, men ändå tagit emot det förskott som kvinnan fick av sin köpare.

Tingsrätten menar att kvinnans uppgifter känns som en efterhandskonstruktion och att det inte finns anledning att tvivla på de olika målsägandenas berättelser.

Kvinnan döms också för att ha snattat en mössa på H&M och två leksaker och ett gosedjur på BR, båda på Hansa city. Även där bedömer tingsrätten kvinnans historier som mindre trovärdiga än den väktare som såg henne stoppa saker i sin väska.

Sedan tidigare är kvinnan dömd flera gånger, bland annat för stöld. Hon döms nu till skyddstillsyn och ska betala skadestånd till de tre privatpersoner som betalat varor i förskott till henne.