Enhandslyror på 20-årsjubileum

Gullabo ,
Janne Petersson var en av deltagarna i laget Gullaboindianerna. Han sprang snabbt som vinden och satsade liksom resten av laget hårt på både utstyrsel, lyror och rundvarv.
Foto:
Jon Eriksson, Oscar Bondesson, Sofia Johansson, Jörgen Johansson och Karolina Strandberg i gruppen Utveckling Gullabo stod bakom planeringen av hela evenemanget.
Foto:
Carina Håkansson hade ansvar för loppistältet, där intäkterna gick till Gullabo SK. Hon tycker att det bästa med dagen är sammanhållningen och att alla får umgås med varandra.
Foto:
Det spelades många brännbollsmatcher under dagen och tempot var högt både på och runtomkring planen. Laget med matchande blå tröjor kallade sig för De brända.
Foto:

Artikeln publicerades 13 augusti 2017.

I helgen var det 20-årsjubileum för Gullabokampen som utkämpas mellan flera av byarna i Torsås kommun. Lagen möttes i en brännbollsturnering där både långa kast, snabba ben och kreativa utstyrslar var viktiga komponenter för säkrad framgång. I mixade åttamannalag tävlade olika åldrar och kön om den prestigefyllda förstaplatsen – såväl bybor som hemvändare. Det fanns även en loppis till förmån för Gullabo SK, och försäljning av mat och dryck. Under kvällen avslutades hela kalaset med gemensam grillning och musikquiz.