Bert Appert avgår som partiledare

Torsås Artikeln publicerades

Bert Appert kommer att avgå som partiledare för Torsåspartiet.

Det meddelade han på en presskonferens i sitt hem vid 11-tiden på tisdagen. Detta med anledning av att partiet gjorde ett katastrofval och tappade fem av sju platser i kommunfullmäktige.

– Vi har tappat 500 av 800 röster i kommunvalet i Torsås. Det räcker som förklaring till att jag aviserar min avgång, säger Bert Appert (TP).

Han kommer att avgå som ordförande på ett medlemsmöte. Det parti han själv bildade ska fortsätta med sin politiska verksamhet i Torsås kommun.

Bert Appert klargjorde också att han avsäger sig kandidaturen till kommunfullmäktige under de närmaste fyra åren. Det sker på kommunfullmäktiges möte på onsdag i nästa vecka. Därmed blir det en ny röstsammanräkning på länsstyrelsen för Torsåspartiet. På mötet meddelas också vilka två ledamöter som Torsåspartiet ska ha med under den fyraåriga mandatperioden med start nästa år.

Från den 1 januari lämnar samtidigt Bert Appert allt aktivt politiskt arbete inom partiet men kvarstår som medlem. Han kommer heller inte att sitta med i någon nämnd inom kommunen från och med nästa år.

– Partiet kommer att fortsätta med sin verksamhet och driva sina valfrågor. Det beslutade vi på måndagens medlemsmöte. Det fanns ett stort intresse på mötet för att fortsätta med partiet, säger Bert Appert.

Hur blir det med varningen till lärarna under hösten?

– Det skulle aldrig falla mig in att nu agera för en varning av lärarna när alliansen har en annan uppfattning och snart ska ta vid för att styra kommunen.

Bert Appert påpekar att innebörden av maktskiftet är att verkligheten finns kvar i kommunen.

– Det finns ett akut behov på lösningar av enskilda problem. Nu vilar ansvaret på alliansen. Det visar sig efterhand om det blir fyra år till med samma passivitet, ineffektivitet, tjänstemannastyre och utrymme för olika särintressen som under åren 1999–2006. Om alliansen löser problemen den här gången, ja då är det ett kvitto på vilken konstruktiv roll som TP spelat. Om inte så har väljarna anledning att tänka om 2014. Till de 300 väljare som såg klart, trots alla rökridåer, vill jag framföra ett tack, säger Bert Appert.