Automatlego fick nya ägare i Halltorp

Bergkvara Artikeln publicerades

Conpipe Holding AB förvärvade på måndagen samtliga aktier i Automatlego AB i Bergkvara.

Affären ska utveckla bolagen och rädda sysselsättningen.

Conpipe Holding har fabrik i Halltorp med 15 anställda och på Automatlego i Bergkvara finns 12 anställda.

Totalt berörs ett 30-tal medarbetare av transaktionen. Inga neddragningar är att vänta. I stället kommer nyinvesteringar i marknad och produktion att i närtid leda till nyanställningar.

Automatlego blir ett helägt dotterbolag till Conpipe Holding AB och ett systerbolag till Conpipe Scandinavia AB, under vars verksamhet Automatlego kommer att samordnas.

– Vi går för fullt nu. Efterfrågan på våra produkter till den tunga fordonsindustrin ökar alltmer. En långsiktig och envis satsning från vår ägare har bäddat för ett process- och teknikförsprång som nu bär frukt, menar Thomas Johansson, vd för Conpipe Scandinavia AB.

– Automatlego kommer att bistå och komplettera oss i produktsegment där vi själva är svaga. Likaledes kommer vi att i det tyngre segmentet komplettera Automatlego.

Företaget i Bergkvara har i många år drivits av bröderna Pontus och Povel Varga.

– Povel blir kvar som vd medan jag ska hjälpa företagen med inköp av materiel med mera, säger Pontus Varga i en kommentar till företagsaffären.

Han säger att Automatlego får större möjligheter att utvecklas, samtidigt som sysselsättningen säkras i Bergkvara.

– Det finns synergieffekter eftersom företagen har snarlik produktion. Vi har haft ett visst samarbete innan, nu kan vi utnyttja varandras kompetenser fullt ut, menar Pontus Varga som bara ser fördelar med affären.

Fakta

Företagen

Automatlego är specialister inom laserskärning, rörbockning och rörbearbetning.

Rörbearbetningen och kompletta produkter med rör och profiler utgör bas i verksamheten.

Conpipe Holding är en etablerad leverantör till ledande fordonstillverkare och har lång erfarenhet och bred kompetens för tillverkning i både korta och långa produktionsserier.

Visa mer...