Åskväder slog ut strömmen

Torsås Artikeln publicerades

Åska och regn drog in över länet på lördagsmorgonen – och orsakade bland annat ett strömavbrott i södra länsdelen vid 8-tiden.

Totalt med drygt 3 000 hushåll i Fågelmara, Jämjö, Kristianopel, Söderåkra, Torhamn och Torsås av med strömmen på brund av ett blixtnedslag, meddelade Eon klockan 7.55.

– Men det blev kortvarigt. Vi kunde koppla om väldigt fort och redan efter sex minuter hade kunderna strömmen tillbaka, säger Johan Aspegren, presskommunikatör på Eon.

Så här såg SMHI:s blixtradar ut klockan 8.30 på lördagsmorgonen:

De röda kryssen markerar blixtnedslag. Övriga färgskalor markerar regnmängder, där rött är kraftigt och orangea toner måttligt.
De röda kryssen markerar blixtnedslag. Övriga färgskalor markerar regnmängder, där rött är kraftigt och orangea toner måttligt.

Här hittar du uppdateringar kring åskläget.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.