Ambassadör på turné i kamp mot bröstcancer

Torsås Artikeln publicerades

Torsåsbördiga Anna Benson har levt nära en person med bröstcancer. Nu bekämpar hon sjukdomen genom att vara ambassadör för Rosa Bandet.

Den 31 oktober arrangeras en tv-sänd gala för att samla in pengar till bekämpningen av bröstcancer. Under galakvällen ska Anna Benson och konstnärskollegan Peter Sköld redovisa hur mycket pengar de har lyckats att samla in under sin period som ambassadörer för Rosa Bandet.
– Vi kommer att åka på en turné genom Sverige en stor rosa buss. Totalt gör vi 30 olika stopp mellan den 1 och 31 oktober, säger Anna Benson som har sina rötter i Torsås kommun.
Vid sidan av exempelvis Globen och nya Friends arena i Stockholm kommer Benson och Peter Sköld även att besöka Torsås marknad den 26 oktober. Där kommer paret att duka upp sitt eventpaket som består av en stor rosa matta, specialdesignade pingisbord samt tavlor av de båda konstnärerna.
– På vissa stopp kommer vi också ha auktion på sex målningar som vi skänker. Målet är att få in två miljoner kronor som vi sedan redovisar i den direktsända galan den 31 oktober, säger Anna Benson.
Bröstcancer är kvinnans vanligaste cancersjukdom, vilket innebär att var nionde kvinna drabbas. Varje dag ges 15–20 personer beskedet att de är drabbade.