Våren förstörd för Israelsson

Sporten Artikeln publicerades

De värsta farhågorna besannades på sjukhuset. Erik Israelssons skada visade sig var allvarlig. Nu missar han hela vårsäsongen.

Kalmar FF har åkt på en ny blytung skada på en central mittfältare. Sedan tidigare går viktige Tobias Eriksson långtidsskadad och nu har Erik Israelsson anslutit till skadelistan.
24-åringen hade precis kommit tillbaka och börjat hitta formen när han slog upp sin gamla skada på nytt. Det betyder att Israelsson har en fraktur på mellanfotsbenet i lilltån och att det nu kommer dröja omkring tre månader innan Israelsson kan vara tillbaka på allvar igen.
Israelsson hade gjort Kalmar FF:s 1-1-mål mot Djurgården och var lagets främsta spelare i 40 minuter innan det small till.
– Jag skulle byta riktning och trampade ifrån med foten som hade varit skadad tidigare. Jag kände att benet knäcktes direkt. Röntgen visade att benet var av på samma ställe som sprickan hade varit i höstas, säger Erik Israelsson, som har lätt att hålla sig för skratt efter en ny tung skada.
– Det finns inte så mycket att göra. Man får tänka att för varje dag som går så blir det bättre.
Sjukgymnasten Kjell Svensson:
– Den här gången måste Erik opereras. Skadan hade läkt men sedan går det sönder igen. Det drabbade Tobias (Eriksson) också.
Erik Israelsson kommer att opereras så snabbt som möjligt.