Öppning för Öhman – Sacramento och Santos lämnar

Sporten Artikeln publicerades

Uträknad trodde många. Men nu lutar det åt att mittbacken Ludvig Öhman, som sitter på ett utgående kontrakt, fortsätter sin karriär i Kalmar FF.

– Vi satt ner och pratade häromdagen. Vi vill ha kvar Ludvig och förhoppningen är att det blir så, säger Svante Samuelsson, klubbchef i Kalmar FF.
Uppgifter har placerat 20-åringen, med en allsvensk match på kontot, i nya superettaklubban Umeå FC. Försvararen är fostrad i Sandåkern utanför Umeå.
Om ni signar Öhman, är då en utlåning till Umeå alternativet?
– I utgångsskedet ser vi honom här i Kalmar. Grundtanken är att han i så fall ska konkurrera rejält på plats, känslan är att han kommer allt närmare och närmare, säger Samuelsson.
Ludvig Öhman själv är försiktig när framtidsplanerna kommer på tal.
– Jag vet att Umeå har pratat med min rådgivare (Tonny Westring) men jag vet inte mycket mer än så. Jag trivs bra i Kalmar, jag trivs bra socialt.
Hur trivs du med fotbollslivet?
– Jag trivs rätt bra, lite långtråkigt ibland, kanske.
Om KFF vill ha dig kvar, stannar du då?
– Det kan jag tänka mig men vi får se vad som händer, säger Ludvig Öhman.
Svante Samuelsson bekräftar också att brassarna Ricardo Santos och Marcel Sacramento får leta efter nya klubbadresser nästa säsong.
– I Ricardos fall känner båda parter att det är dags att gå skilda vägar. Jag har dessutom precis suttit ner med Marcel och berättat att det inte blir någon fortsättning i Kalmar, säger Samuelsson.