Ny Nybroprodukt till allsvenskan

Sporten Artikeln publicerades

Från Påryd, via Nybro och Elfsborg, till Mjällby.
Och ett allsvenskt kontrakt.
- Vi är överens om ett tvåårskontrakt, säger Victor Nilsson.

Joel Allansson, 19 år, spelar redan allsvenskt med IFK Göteborg. Nu får nästa spelare från Nybro IF-leden chansen att slå sig in i en allsvensk matchtrupp: 18-årige Victor Nilsson byter ett U21-avtal med Elfsborg mot ett a-lagskontrakt i Mjällby.
- Vi är överens om ett tvåårskontrakt, det känns givetvis jättebra. Elfsborg och Mjällby ska komma överens också men det räknar jag med att de gör, säger forwarden Victor Nilsson.
Nilssons moderklubb är IFK Påryd. Forwarden tränade i Kalmar FF en sväng som ung tonåring men gick till Nybro och spelade där under Mikael Andersson. Elfsborg lockade Nilsson till Borås lagom till gymnasiet.
Där har Victor Nilsson tagit kliv efter kliv.
- KFF drog inte i mig då och Elfsborg var intresserat och det gick fort. Första halvåret spelade jag i U17-laget, jag blev sedan uppflyttad till tipselit och den här säsongen har jag blandat spel i tipselit med U21. Jag har förbättrat förstatouchen rejält och blivit snabbare och mer bollsäker eftersom Elfsborg praktiserar ett spel med mycket bollinnehav.
Forwarden, som mäter 175 centimeter, har spelat 40 tävlingsmatcher i år, han kom trea i juniorallsvenskans skytteliga och för två veckor sedan erbjöd Elfsborg ett tvåårskontrakt med U21-laget.
Men då hade redan Mjällby kommit in på banan.
- Fotbollsmässigt har det fungerat jättebra i Elfsborg men jag har inte riktigt trivts socialt. När nu Mjällby visade intresse kändes det jättebra, säger Victor Nilsson.
Vad har du haft för forwardsroll i Elfsborg?
- Jag har mest spelat ytterforward, på vänsterkanten i ett 4-2-3-1-system. I Mjällby kan det bli lite annorlunda, de spelar ju även med två renodlade forwards.
Är du redo att ta nästa steg?
- Ja, det tycker jag. Jag har mött många a-lagsspelare i U21-serien och det har gått bra. Sedan är jag medveten om att det blir en omställning, helt klart. Spelar jag på topp är jag med och konkurrerar om en forwardsplats, säger Victor Nilsson.