Mycket viktig seger för IFK Kalmar

IFK Kalmar kan pusta ut efter tre poäng i krismötet med jumbon Sundsvall. Matchen slutade 3-1.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2013

17-åriga Anna Oscarsson rullade in 1-0 efter blott tre minuter och tio minuter senare ökade anfallskollegan Elsa Karlsson på till 2-0 på nick efter en frispark av Elin Olofsson. IFK Kalmar var klart bättre innan paus, men det blev oroligt efter att Sundsvall oväntat lyckats kvittera i början av andra. Målvakten Lovisa Johansson svarade för en fin parad när gästerna jagade kvittering innan Linnéa Johansson ökade på till 3–1, läckert framspelad av Elsa Karlsson.

– Vi får ett tufft mål emot oss när vi är nära att göra 3-0 i anfallet innan. Men vi får ordning på det och sista 25 minuterna är det inget snack, säger en nöjd IFK-tränaren Lasse Svensson.