IKO:s summer camp har dragit i gång

Sporten Artikeln publicerades

Strålande sol och stekande värme ute.
Då väljer ett 45-tal ungdomar att krypa in i ishallen.

IK Oskarshamns summer camp drog i gång på måndagen. Arena Oskarshamn fylldes av ungdomar från Olofström i söder till Stockholm i norr.
– Det är ungefär 45 ungdomar här, de är födda från 1999 till 2006, säger Robin Danielsson.
Han är till vardags målvaktstränare i IKO och jobbar dessutom på klubbens marknadsavdelning.
Erik Ödgård, 10 år, från Vimmerby och Mio Carlson, 9, från Diö pustar ut efter ett av dagens alla träningspass.
– Allt är roligt. Jag har saknat att vara på is, säger Ödgård som är målvakt.
– Jag var på sommarhockeyskola i Kristianstad förra året. Det är jättekul. I eftermiddag ska vi få gå till simhallen, säger Carlson.
Campen pågår till på fredag. Carlson bor i Oskarshamn medan Ödgård pendlar hem till Vimmerby varje dag.
– Det är ganska jobbigt att gå upp klockan fem och åka hit varje dag, säger han.
För IKO – som haft höst- och sportlovscamper – är det första gången på många år som föreningen arrangerar sommarhockey. Juniortränaren Johan Hellström är den som håller i de flesta ispassen. Till sin hjälp har han instruktören Emil Ivansson från Ronneby, barmarkstränaren Anton Berntsson samt elitspelaren Sara Jakobsson, som förra säsongen spelade i riksserien med Brynäs och nyligen blev klar för HV71.
Dessutom håller a-lagstränaren Fredrik Söderström i en del pass och spelare från J18 och J20 hjälper till för att få campen att fungera.
– Vi har väl känt att det saknats en sommarhockeyskola i den här regionen, jag tycker det är en självklarhet att vi ska ha det, säger Robin Danielsson.
45 deltagare – är ni nöjda med det?
– Absolut, särskilt med tanke på att vi att vi var sent ute och inte kom ut med anmälan förrän i slutet av mars. Normalt går man ut med sådant redan under hösten. Tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang som kan växa till något större, säger Robin Danielsson.