IKO på jakt efter Högström och amerikan

Sporten Artikeln publicerades

Malmöbacken Marcus Högström – där har ni en spelare som IK Oskarshamn är ute efter.

Dessutom har IKO en meriterad amerikan på kroken.
IKO-sportchefen Roger Jönsson var på jakt efter Marcus Högström redan i januari, när han fick lämna Timrå. Då valde han dock att skriva på för Malmö.
Nu har Jönsson plockat upp Högströmspåret igen.
– Ja, det ska jag inte sticka under stol med. Vi är helt klart intresserade. Marcus är en bra spelare. Stor ung och med bra skills, säger Jönsson.
Enligt uppgift väljer nu den store backen mellan anbud från Malmö och IK Oskarshamn.
– Han är intresserad av oss och han skulle få en bra roll här. Vi kan aldrig matcha Malmö ekonomiskt, väljer han oss är det för den sportsliga rollen, säger Jönsson.
Uppgifter till OT säger också att IKO kan vara nära att göra klart med en amerikansk spelare. En enkelpassad forward som gjorde mycket poäng i en bra europeisk liga förra säsongen.
– Uppgifterna du har stämmer på en av de nordamerikaner vi tittar på. Det finns ett par, säger Jönsson hemlighetsfullt.
Hur nära är ni med den här spelaren?
– Så pass nära att det är upp till oss att säga ja eller nej. Samtidigt känns det lite tidigt att signa en nordamerikan redan nu. Vi får se.
Två andra spelare som finns på IKO-radarn är Kallinge/Ronnebys Victor Svensson samt Kevin DeVergilio, som leder poängliga i italienska Serie A. USA-italienaren har dubbelpass, vilket gör honom extra intressant för svenska klubbar.
David Rodman?
– Vi ska åka ner och träffa honom i Slovenien i samband med B-VM, som går i just Slovenien. Kanske kan vi göra något fynd också.
Har ni sagt nej tack till några av de spelare som inte har kontrakt?
– Nej, det har vi inte, men jag tror det kommer klarna inom en snar framtid.