"De är så jäkla självsäkra"

Sporten Artikeln publicerades

Tingsryd. Ibland behöver man inte säga mer.

– Det finns inget lag som är skönare att vinna mot, säger William Quist.

Vikings fjärdekedja har en gemensam nämnare i sitt förflutna. Alla tre har spelat i Tingsryd, David Algulin i två säsonger, Marcus Mellström och William Quist i tre.
Därför är kvällens derby extra speciellt – av flera anledningar.
– De är så jäkla självsäkra, jag har många känningar där och det är alltid samma sak. Att de är så bra och att de lätt kommer att ta sig vidare och gå upp. Det snacket. Därför finns det inget lag som är skönare att vinna mot, säger William Quist.
Mellström har en lite mildare ton inför kvällen.
– Det känns mest kul, jag har ändå bott där i några år och det är trevligt att komma tillbaka. Men det är i Nybro jag helst av allt vill spela så det ska bli inspirerande att komma dit nu, säger Marcus Mellström.
Tingsryd började kvalspelet med en enkel seger borta mot Olofström, 6–2, men det var nära att laget inte kom till kvalserien över huvud taget. Det krävdes en enorm tredje period och seger i förlängning i sista play off-matchen för att laget skulle ta sig dit.
– De måste ha blivit riktigt stärkta efter den vändningen mot Vita Hästen, men det kan inte bara ha berott på Tingsryd. Man vänder inte ett 0–3-underläge på det sättet i tredje perioden. Det måste ha hänt något med Hästen med, säger David Algulin.
Quist, Mellström och Algulin har en klart godkänd säsong bakom sig och har hittat sina roller bra i Vikings fjärdelina. Men det är samtidigt så att om någon forward är skadad eller saknas någon annanstans så är det deras formation som spricker.
– Ja, så har det ju varit och det är inte mycket att göra åt. Det gäller bara att göra det så bra som möjligt när vi får spela tillsammans, säger David Algulin.
På presskonferensen efter derbyt mot Oskarshamn i söndags fick Torgny Bendelin frågan om han tyckte att det var någon skillnad på att möta lag från allsvenskan om man jämför med de från division 1. Han svarade att han märkte skillnad, att det var en annan nivå på motståndet.
Men tillade samtidigt.
– Nu ska vi åka till Tingsryd och det kommer inte att bli lättare än det här.
I kväll är han i Dackehallen, som kommer att koka, med en fjärdekedja som tänker göra allt för den där sköna känslan.